Свободен достъп до събитието!

Четвъртък, 14 Април 2016 15:51

Рок-Академия с конкурс за авторска песен, Троян 2016 г.

Вече четвърта поредна година изданието на „Рок-Академия с конкурс за авторска песен“ ще зарадва жителите и гостите на града. В периода 17 – 19 юни Троян ще бъде център на рока.

Рок-Академия е събитие, уникално по рода си, поради няколко причини: концертите, включени в програмата, са напълно безплатни и достъпни за всеки, който желае да усети атмосферата в Троян. Организаторите поставят акцент върху стимулирането на млади, прохождащи групи, които имат шанс да черпят опит от професионалисти, доказали се на музикалната сцена у нас и по света. И през 2016 г. за първите три групи - победители в конкурсната част на събитието е предвиден награден фонд, който включва: самостоятелен концерт в рамките на следващото издание на Рок-Академия, Троян; професионален студиен запис на авторската песен и излъчването й в национален ефир и предметна награда.

Всяка година Рок-Академия организира и провежда майсторски класове, като през 2016 г. майсторските класове по китара ще бъдат с участието на Цветан Недялков от „Ку-ку бенд“. Очаква се потвърждение на още един известен музикант, за майсторския клас по барабани. Младите групи ще имат възможността да черпят опит и от легендарния рокаджия Джо Лин Търнър, който е изненадата за любителите на рок музиката за 2016 г.

За удобство на гостите, през настоящата година на събитието е предвидено монтиране на екран в градинката при Информационно-културния център, на който да се предава концертът на Търнър.

Водещ е добре познатият на троянската публика, а и не само на нея, Симеон Чешмеджиев от радио Z-Rock, който традиционно е част от музикалното събитие.

Както и предходните години, така и през 2016 г. рок събитието ще е съпроводено с бирен фест.

© 2018 Рок академия - Троян. Всички права запазени. Сайтът е създаден и се поддържа от Община Троян.