Свободен достъп до събитието!

Петък, 01 Юни 2018 09:54

През 2018 г. Рок-Академия отново с изненади за своите приятели

С настъпването на летния сезон започват традиционните издания на любими фестивали и събития. Рок-Академия, с конкурс за авторска песен ще има и през тържествената 2018 г. На 29 и 30 юни в Троян рокът ще бъде най-слушаната музика.

Организаторите обещават приятни емоции на традиционното събитие, което всяка година събира все повече почитатели на рок-музиката. Събитието започва на 29.06. с майсторски класове. Новото в програмата е, че заедно с музиката гостите ще се насладят и на спортни събития. Преди концертната част, в 16.00 ч. за пръв път по време на Рок-Академия гостите ще видя Демонстрации на мотоциклетизъм на Троян Мото Клуб, а веднага след това – от 16.20 до 18.20 ч. – демонстрации на екстремно градско колоездене Biketrial Sofia.

В първия ден от Академията ще се проведе конкурс за авторска песен на млади групи, като условията и срока за заявки са публикувани на официалната страница на събитието www.rock-troyan.bg.

Четири са групите, които ще пеят на троянска сцена за тазгодишното издание на Рок-Академия: „Project Two&Rock Masters”, „Delta Roosters”, „Монолит“ и „Акага“. 

„Project Two&Rock Masters” са изпълнители, които вече са били на сцената на Рок-Академия и са победители в изданието през 2016 г.

Музикантите от група „Delta Roosters“ имат своя дългогодишен опит в различни музикални проекти и стилове, но любовта и страстта към блус музиката превръщат Delta Roosters във вдъхновяващо преживяване за всеки от един от тях. Групата е създадена през 2011 като първото официално участие е на Sofia Blues Meeting, проведен през месец октомври 2011 г. Оттогава Delta Roosters имат постоянно присъствие на българската блус сцена. Започват да налагат и авторските си песни.

„Монолит“ е рок група, създадена в София през лятото на 1991 година. В началото на 90-те клуб „113+“ е единственият, в който зараждащата се рок-култура от по-млади групи има поле за изява. Жадни за авторска музика, много почитатели на рок музиката са редовни негови посетители. МОНОЛИТ е една от най-често адмирираните групи по това време. Първият им албум „ONE MORE CHANCE“ – 1992 г., за първи път е изсвирен и представен пред публика именно в този клуб. Междувременно групата се сдобива със сериозна подкрепа от фенове, а отзивите в пресата са доста ласкави и оптимистични. 1993 г. е изключително успешна за талантливите музиканти.

„Акага“ е сред най-популярните български групи, сформирана от студенти от Националната музикална академия, София през 1992 г. Акага е прабългарска жрица и нейното име е предложено от Калин Вельов. Музикантите от бенда са считани за основатели на модерния български саунд. Музиката на „Акага“ представлява уникална комбинация между фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип-хоп.

В съботния 30 юни, в 10.30 ч. ще бъдат наградени участниците в конкурса „Яки жици срещу наркотици“, а в 11 ч. – победителите в конкурсната част на Академията. Вечерта събитието ще прелее в Посрещане на първия юлски изгрев или Джулай морнинг. В 17 ч., победителите от конкурса за авторска песен ще изнесат свой концерт при откриването на Джулай морнинг на Беклемето.

Галерия със снимки

© 2018 Рок академия - Троян. Всички права запазени. Сайтът е създаден и се поддържа от Община Троян.